Natuurkampeerterrein Voscheheugte Mantinge

Natuurkampeerterrein Voscheheugte Mantinge

De Voscheheugte is een pareltje in de Drentse natuur. Het natuurkampeerterrein beslaat uit 2 hectare en er zijn 30 ruime staplaatsen waar Naar de Natuur een prachige plek mag bezetten.  Hier zie je niets anders dan groen en kan je in rust genieten van een adembenemende zonsopgang en ondergang terwijl je voor je tent zit. 

De Voscheheugte is een pareltje in de Drentse natuur. Het natuurkampeerterrein beslaat uit 2 hectare en er zijn 30 ruime staplaatsen waar Naar de Natuur een prachige plek mag bezetten.

De Lotus Belle staat tussen 2 natuurhutten in, op ruime afstand, aan de rand van het terrein. Via een klein paadje kom je bij een privé plekje met uitzicht over het land en vaak prachtige zonsondergang en wolkenlucht. Hier zie je niets anders dan groen en kan je in rust genieten van een adembenemende zonsopgang en ondergang terwijl je voor je tent zit.

Dit bijzondere natuurkampeerterrein is van alle gemakken voorzien met de fijne combinatie van slapen en eten in de natuur. Zo hebben ze hier een eethuis waar je  heerlijk kunt eten, sfeervol binnen of buiten op het groene terras onder de terp of in de borrelboomhut. In en rond het eethuis is WIFI-verbinding.

Het restaurant heeft een super terras, waar heerlijk in rust gegeten en gedronken kan worden. Verder hebben ze een jeu de boules baan, en zeer fijne, ruime sanitaire voorzieningen (in totaal 4 douches, 4 wasbakken en 4 toiletten.)

De Gastenheugte biedt onderdak bij slecht weer, twee gootstenen voor de vaatwas een schaakspel, een uilenkast, luie stoelen, een VVV-kast en veel boeken en spelletjes voor alle gasten van de Voscheheugte. Voor de kleintjes is er een trampoline en een schommel!

Er is voldoende parkeergelegenheid op het terrein van de Voscheheugte. Het is niet mogelijk met de auto bij de tent te komen maar er staan kruiwagens klaar om alle spullen naar de Lotus Belle tent te vervoeren.

Tegenover het terrein ligt op loopafstand het Mantingerzand, een natuurgebied een afwisselend heide, stuifzandduinen, jeneverbesstruiken en bos. De Voscheheugte ligt centraal midden in Drenthe met een 3tal Nationaal Parken om te verkennen.

OVERNACHTEN IN MANTINGE
Ontdek dat geluk niet zit in meer, maar in minder. Ontdek de schoonheid van het kleine.
Winterkamperen
aanbevolen

een bijzondere plek in de natuur

Mantinge is een esdorp in de gemeente Midden-Drenthe, in de Nederlandse provincie Drenthe. Het dorp Mantinge ligt te midden van enkele grote natuurgebieden. Het Mantingerveld met het Mantingerzand ten zuiden, het Balingerzand ten zuidoosten en de Mantingerbos en -weiden ten noordwesten van het dorp.

Powered by tralaluna

Op deze fijne plek in Drenthe is men altijd bezig met de natuur en wat hier in de omgeving past en het uitzicht nog fraaier maakt. Zo is er een coproductie van de Voscheheugte en Tralaluna waarbij het kampeerterrein, de bijzondere overnachtingen en de combi eten & slapen voortdurend verrassend vernieuwen. 

EETHUIS IN DE NATUUR

Sinds 1 oktober staat Danny Sopacua achter het fornuis, en runt Bas de Vries het eethuis als een ouderwetse ‘herbergier’. Met veel welgemeende aandacht voor de gasten. Qua menu houden ze de beroemde kroketten en eiersalade van eerdere chef Ruben in ere, verder zijn ze druk met het ontwikkelen van een kaart die goed bij de Voscheheugte anno nu past. Met heel veel lokale en biologische producten. Van een mooi stuk vlees tot een verrukkelijke vegetarische maaltijdsoep van vergeten groente.

HET EETHUISJE IN DE NATUUR
Lees verder
Naast een heerlijke plek in de natuur. Is dit een locatie waar heerlijk gegeten kan worden. Midden in de natuur, voor culinaire liefhebbers die van informeel tafelen houden. Lekker buiten als het mooi weer is of warm en knus binnen in de koudere maanden. Het eethuis heeft verschillende gastkoks en organiseert deze winter speciale avonden! Wil je meer informatie of reserveren? Ga naar meer info en bezoek de website van de Voscheheugte.

Kampvuur

Hier maak je in een vuurschaal een kampvuur en kan je de avonden heerlijk buiten vertoeven.

Wandelen

Kom volledig tot jezelf tijdens een wandeling in de uitgestrekte natuur.

zonsopgang

Geniet van een adembenemde zonsop- of ondergang in alle rust voor je tent​.

Fietsen

Ontdek de Drentse natuur op de fiets. Volg een route of volg het toeval, je ziet altijd iets moois.

Natuur

Laat de soortenrijke natuur op je inwerken en geniet van de schoonheid die de gevarieerde omgeving je biedt.

OMGEVING

Kamperen, of glamping, in een Lotus Belle tent met houtkachel in Drenthe is een uitnodiging om te genieten van rust en natuur. Desalniettemin biedt de omgeving veel mogelijkheden om eropuit te trekken. 

Tegenover het terrein ligt op loopafstand het Mantingerzand, een natuurgebied een afwisselend heide, stuifzandduinen, jeneverbesstruiken en bos. De Voscheheugte ligt centraal midden in Drenthe met een drietal Nationaal Parken om te verkennen.

Mantingerzand


Eeuwenlang bestond dit deel van Drenthe uit heide, hoogveen en vennen. Door een intensieve ruilverkaveling in 1960 bleef er van dit landschap weinig over. Planten en dieren werden teruggedrongen in kleine natuurgebiedjes, zoals Mantingerzand, Hullenzand, Lentsche Veen en Martensplek. Nu is het weer mogelijk om heerlijk te wandelen door dit authentieke Drentse landschap. Ook met de fiets of te paard is het volop genieten.

voscheheugte IN BEELD

BOEK EEN LOTUS BELLE TENT