Kamperen in Nederhemert

Natuurkampeerterrein Kasteel Nederhemert Zuid

Natuurkampeerterrein Kasteel Nederhemert Zuid

Kamperen in Nederhemert
aanbevolen

Kasteel Nederhemert Zuid is een prachtig kleine camping voor natuurliefhebbers. Op dit oude schiereiland waan je je nog in het Nederland van decennia geleden. De stilte wordt slechts onderbroken door  het zingen van de vogels en het loeien van de koeien.

Op deze prachtige plek net onder de talud aan de rand van het kampeerveld kijkt u vanuit de tent uit op het stromende water van de afgedamde Maas.

 

Op een oeverwal in de Bommelerwaard ligt aan een oude bocht van de Maas kasteel Nederhemert. De oudste delen van het kasteel dateren uit de 14de eeuw. Door de eeuwen heen worden beetje bij beetje uitbreidingen toegevoegd, tot het imposante kasteel zijn uiteindelijke vorm krijgt in de 19de eeuw.

Kasteel Nederhemert is door de eeuwen heen in handen geweest van veel families. Na de brand in 1945 besloot de toenmalige eigenaar, de familie Van Wassenaer, om in 1957 het kasteel te verkopen aan de staat, die het vervolgens in beheer stelde van Staatsbosbeheer. In 1961 droeg Staatsbosbeheer kasteel Nederhemert over in langdurig erfpacht aan Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen.

Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen zijn in 2001 gestart met een omvangrijke restauratie van het kasteel die in april 2005 is afgerond. Met het tentoonstellen van acht levensgrote originele portretten van de 17de-eeuwse bewoners en hun nazaten zal kasteel Nederhemert zijn oude glorie hervinden.

overnachten in nederhemert zuid

Ontdek dat geluk niet zit in meer, maar in minder. Ontdek de schoonheid van het kleine.

De beheerder van het natuurkampeerterrein Wim Pluim verzorgt het terrein met aandacht en op een duurzame manier. Zo doet het terrein mee aan het project ‘Vlinders met vakantie? Natuurlijk!’ van De Groene Koepel en De Vlinderstichting. Je vindt er een speciale vlindertuin met specifieke planten waar vlinders, bijen en insecten dol op zijn.

Daarnaast is er voor alle voorzieningen rekening gehouden met de natuur zonder in te leveren op comfort.

Denkend aan; Waterbesparende toiletten · Afvalscheiding · groenverwerking voor compost · Duurzaam materiaalgebruik in sanitair gebouw · Duurzaam materiaalgebruik in speelvoorziening · Geen gebruik chemische middelen bij schoonmaak · Geen gebruik chemische middelen bij onderhoud terrein · Moestuin/kruidentuin

nederhemert zuid

.
Previous
Next

Wandelen

Kom volledig tot jezelf tijdens een wandeling in de uitgestrekte natuur.

Zwemmen

Geniet van de prachtige afgedamde Maas. Het water nodigt uit tot zwemmen, varen en vissen. In alle rust en eenvoud.

Fietsen

Ontdek de omgeving op de fiets. Volg een route of volg het toeval, je ziet altijd iets moois.

Natuur

Laat de soortenrijke natuur op je inwerken en geniet van de schoonheid die de gevarieerde omgeving je biedt.

bezichtigen

In deze omgeving is er genoeg te zien! Ontdek de geschiedenis van Nederhemert en bezoek het kasteel en andere musea.